Beoordeel deze pagina
8/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Gemeente zonder starterslening

Bijgewerkt op Monday 10 February 2020

Nu starters steeds moeilijker aan een woning komen, brengen veel gemeentes de Starterslening terug. In 2019 nam het aantal gemeentes met de starterslening toe met veertien procent. Toch bleek uit de cijfers dat steeds minder jonge starters hier gebruik van maken.

De huizenprijzen zijn de laatste jaren fors gestegen, dit maakt het moeilijk voor starters om een huis te kopen. Met de Starterslening wil de overheid het voor startende woningzoekenden ook mogelijk maken om een huis te kopen. Daarnaast hopen sommige gemeenten met Starterslening de uitstroom van jongeren naar andere gemeenten te reduceren.

De (her)invoering van de starterslening

Nog niet alle gemeenten bieden de Starterslening aan. Zeker in grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, wordt er vaak geen budget vrijgemaakt voor de starterslening.

Of de gemeente een Starterslening voert, is afhankelijk van het gemeentebeleid. Omdat de (her)invoering van een Starterslening via gemeentebesluiten gebeurt, is het niet precies te zeggen of de gemeente de starterslening (weer) gaat aanbieden, laat staan wanneer.

Als uw gemeente nog geen Starterslening heeft, kunt u ook een reguliere startershypotheek overwegen.

Alternatief voor Starterslening

Als u toch wilt starten met het kopen van uw eerste huis, dan kan een reguliere startershypotheek een oplossing zijn.

Voordelen van de startershypotheek

  • Marktconforme hypotheek
  • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente
  • Speciaal voor starters op de koopwoningmarkt

Of een startershypotheek mogelijk is in uw situatie hangt af van een aantal belangrijke factoren. De belangrijkste voorwaarde is uiteraard dat u een (her)starter bent.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?